Kvantor Ingatlan Kft.

A projekt leírása

Elhelyezkedés, környezet

2015-ben vásároltuk meg az ingatlant Sopron délkeleti dinamikusan fejlődő kertvárosi részében a Ravazd utca folytatásában. A megvásárolt ingatlanon lévő régi lakóházak elbontása után, 3 részre osztva 5318/6, 5318/7, 5318/8 hrsz.-on különálló telkeket alakított ki. A telek megosztás fő motivációja a kisebb ~10-15 lakásos társasházak létrehozása volt, így ~10-15 család alkothat egy közösséget saját zöld udvarral, parkolókkal.
Az elmúlt években több társasház építését, meglévő épületek felújítást társasházzá alakítását végeztük el, a beköltözött vásárlók megelégedésével. ( pl.: szomszédos telken 2016-ban került átadásra 50 lakásos társasház)
A jelen projekt ingatlanok a város délkeleti felén a Ravazd utca folytatásában az elkerülő út városközpont felé eső oldalán helyezkedik el. Megközelíthetősége személygépkocsivaló pár perc a Sopron-Bécs elkerülő útról, gyalogosan a városközpont ~15 perc sétával elérhető.

Műszaki leírás

A társasházak épületei magas elvárásoknak megfelelő, korszerű szerkezeti kialakítással és anyaghasználattal szakszerűen, I. osztályú minőségben megépítve készülnek.
Az épületek cölöpalapozással, a cölöpök tetején vasbeton talpgerenda ráccsal és vasalt aljzatlemezzel készül, melyre talajnedvesség ellen vastaglemez szigetelés kerül. A teherhordó falak 30-as kerámia falazóelemből készülnek a szükséges helyeken vasbeton pillér erősítésekkel. A lakások közötti falak hanggátló elemekből készülnek, a válaszfalak 10 cm-es kerámia anyagúak. Az összes falszerkezet I. osztályú minőségben, az érvényben lévő szabványok és előírások szerint készül el.
A födémszerkezeteket a statikai számítás szerinti vastagságú monolit vasbeton lemezek alkotják.
A homlokzati falakra 10 cm vastag hőszigetelés, belső lépcsőházakban 5 cm vastagságú hőszigetelés kerül ún. ’dryvit-rendszer’-ben. A homlokzati nyílászárók korszerű műanyagból készülnek, fokozott hőszigetelő üvegezéssel és igény szerint külső redőnnyel szerelve. Az első emeleti tetőterasz födémen 16-20 cm vastagságban elhelyezett hőszigetelésre PVC vízszigetelés kerül. A második emeleti zárófödémre 25 cm vastag hőszigetelés kerül. Tetőfedése anyagában színezett betoncserép, antracit színben. Az erkélykorlátok és a lépcsőházi korlát festett acélpálcás kialakításúak.
Lakások belmagassága 260 cm. Lakásbejárati ajtó több ponton záródó vasalattal és zárral ellátott, a belső ajtók korszerű, utólagos felületkezelést nem igénylő ajtólapok egységes kilincsgarnitúrával. A belső padlóburkolatok kerámia anyagúak (konyha, fürdő, wc, előtér), mintákból választható színben s minőségben, szobákba laminált padlóburkolat választható felülettel. Az erkélyeken és a lépcsőházi közlekedőkben, valamint a közös tereken fagyálló gres-lap burkolat készül. A fürdőszobákban ajtó magasságig (~210 cm), WC-kben 150 cm magasságban fali csempeburkolat készül. A falak vakolt glettelt felülettel fehér diszperziós festést kapnak.
Fürdőszobák és WC helységben a szaniterek magyar fehér fajansz, fehér akryl kád és Mofém csaptelepek, fürdőszobában a mosógép számára csatlakozás. 
Épületenként a földszinten elhelyezett 2 db központi korszerű zárt égésterű kondenzációs fali kazán biztosítja a lakások fűtését és meleg víz ellátását, lakásonkénti hőmennyiség mérésével. Épületenkénti központi kazán kialakításával érhető el a költséghatékonyabb energiagazdálkodás lakásonként alacsony rezsivel. A lakás fűtésének szabályozása a nappaliban elhelyezett termosztáttal történik. A lakásokba padlófűtést építünk be, rejtett gépészeti vezetékekkel, előtérben elhelyezett osztó-gyűjtő központtal. A fürdőszobában elektromos törülközőszárítot helyeztünk el. A fürdőszobák, WC-k szellőzése elszívó ventillátorokkal működik.
Elektromos szerelés: védőcsőbe szerelt rézvezeték, fehér szerelvényekkel és a világítás számára kiállások biztosításával. A tévé hálózat minden lakószobában csatlakozóval, telefoncsatlakozás lakásonként egy csatlakozási lehetőséggel, oda – vissza beszélő kaputelefon rendszer kerül beépítésre.